Hängmörad rostbiff med pommes boulangère

Foto: TV4
Hängmörad rostbiff med pommes boulangère
16 ingredienser
En äkta vår- och sommarklassiker. Rostbiff är perfekt picknickmat att ta med ut i grönskan.
Ingredienser
- 4 skivor rostbiff (á 150 g)
- 800 g sparrispotatis, i 0,5 cm tjocka skivor
- 4 bananschalottenlökar, i skivor
- 2 dl mörk kycklingbuljong
- 33 cl ljus öl
- 1 dl vitt vin
- 1 msk muscovadosocker
- 3 klyftor vitlök, rivna
- timjan och rosmarin
- 1 lagerblad
- 1 isbergssallad
- kallpressad rapsolja
- champagnevinäger
- salt
- svartpeppar
- 2 citroner
Gör så här
- Börja med att bryna löken i lite matolja, strö över muskovadosockret, häll i ölen och vinet, lägg i örterna. Koka upp, salta och peppra.
- Blanda lök och potatis i en eller flera små eldfasta formar slå över vätskan och kör dem i 175 grader varm ugn tills potatisen är mjuk cirka 1 timme.
- Ta fram köttet så det är rumstempererat, salta och peppra och stek till önskad stekgrad.
- Dela salladen i fyra delar och och gör en dressing av vinäger, kallpressad rapsolja, salt och peppar. Häll över dressingen.
- Servera tillsammans med potatisen och citron.