Laxburgare med pepparrotsdressing och grillade rotfrukter

1 röst
4
Laxburgare med pepparrotsdressing och grillade rotfrukter
Foto: TV4

Snabb och enkel sommarmat som passar bra till vardags.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g laxfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 lime, rivet skal, saft till dressing
  • salt
  • peppar

dressing

  • 2 dl Milda fraiche
  • 3 cm pepparrot, riven
  • 1 lime, saften av
  • 0,5 gurka, tärnad
  • salt
  • peppar

Rotfrukter

  • 500 g blandade rotfrukter
  • rapsolja
  • rosépeppar, chilifrukt, och timjan
  • ruccolasallad
  • salt
  • peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Blanda allt utom laxen, låt svälla i 5 minuter och vänd sedan i laxen.
  2. Om smeten blir lite lös, lägg folie på grillen och portionera upp 4 biffar, låt dem bli fasta och grilla sedan direkt på galler, alternativ är att steka i panna direkt.
  3. Dressing: Blanda allt och smaksätt med salt och peppar, låt vila i 20 min innan servering.
  4. Rotfrukter: Skär rotfrukter i stavar på 1 cm i tjocklek, vänd runt i olja och kryddor.
  5. Grilla, vänd med ruccolasallad och servera.

Laddar fler recept...