Omelett med bönor och örtsalsa

Foto: TV4
Omelett med bönor och örtsalsa
23 ingredienser
Supersnabb och god middag till vardags.
Ingredienser
Örtsalsa
- 50 g färsk bladpersilja
- 2 kvistar mynta
- 100 g spenat
- 1 skiva vitt bröd
- 2 msk olivolja
- 1 citron, skal och saft
- 1 klyfta vitlök
- salt
- peppar
Bönor och lökar
- 1 förp färdigkokta stora vita bönor
- 10 röda steklökar
- babyspenat
- 3 schalottenlökar
- 1 knippe salladslök
- 1 msk matolja
- strösocker
- salt
- peppar
omelett
- 12 ägg
- 0,5 dl Milda mat
- matolja
- salt
- peppar
Gör så här
- Örtsalsa: Plocka bladen av mynta och persilja och mixa med spenat och resterande ingredienser till en slät grön salsa. Smaka upp med salt och peppar, ev lite extra citron och olivolja.
- Bönor och lökar: Skala lökarna och skär schalottenlöken i båtar.
- Stek löken i olja i het panna hastigt och tillsätt de vita bönorna som slungas med tills de är varma.
- Häll sedan över grönsakerna i en form eller skål och låt svalna något medan omeletten tillagas.
- Blanda sedan den stekta löken med spenat och skivad salladslök samt smaka upp med salt och peppar.
- Lägg sedan grönsakerna som en vacker varm sallad på omeletten, toppa med örtsalsan i klickar.
- Omelett: Knäck äggen i en skål och tillsätt resterande ingredienser och vispa slätt. Smaka upp med salt och peppar.
- Hetta upp en nonstickpanna till medelvärme och tillsätt sedan olja och därefter 1/3 av omelettsmeten. Dra med en stekspade mot mitten av pannan tills omeletten får en äggröra-liknande konsistens eller efter egen smak.
- Låt omelleten sedan glida över på en tallrik och stek klart de resterande som ovan.
- Toppa med tillbehören och njut av en läcker omelett.