Salsiccia med ljummen potatissallad

Foto: TV4
Salsiccia med ljummen potatissallad
13 ingredienser
Salsiccia med ljummen potatissallad och senapscrème. En festligare vardasvariant med korv och potatis. Använd gärna ekologisk potatis och korv om du får tag i det.
Ingredienser
- 600 g salsicciakorv
- 400 g färskpotatis
- 1 knippe sparris
- 1 ask spenat
- 0,5 dl syltlök
- 100 g gurka
- vinäger
- olivolja
- dill
- 150 g crème bonjour
- 2 msk grovkornig dijonsenap
- salt
- peppar
Gör så här
- Koka potatisen i välsaltat vatten.
- Skala sparrisen om den är grov med en potatisskalare och skär ner i mindre bitar.
- Skölj spenaten och hacka grovt och lägg i en bunke med syltlöken.
- Stek eller grilla korven.
- Hyvla gurkan med en osthyvel på längden och lägg med spenaten.
- Blanda senapen med crème bonjour och smaka av med salt.
- När potatisen har några minuter kvar lägg i sparrisen och koka mjuk. Häll av vattnet och blanda med övriga grönsaker. Smaka av med vinäger, salt, peppar och olivolja.
- Garnera med plockad dill.