• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Knäckig rabarberpaj

18 röster
45 min
8
45 min
8
8 portioner

Du behöver

  • 500 g rabarber
  • 150 g smör
  • 2 dl havregryn, glutenfria
  • 2 dl glutenfri mjölmix
  • 2 dl rörsocker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl sirap

Servering

  • vispgrädde (eller glass)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull och låt svalna något.
  3. Skölj rabarbern och skär den i små skivor. Lägg rabarbern i en smord pajform.
  4. Blanda havregryn, mjöl, socker, bakpulver och flingsalt i en bunke. Tillsätt Aito Oat for Whipping, sirap och det smälta smöret. Blanda till en jämn smet.
  5. Fördela smeten över rabarbern. Grädde i mitten av ugnen i ca 30 minuter, tills pajen har fått en gyllenbrun färg och är knäckig.
  6. Servera med vispad grädde!
4 maj 2020