Knäckig rabarberpaj

Knäckig rabarberpaj

24

10 ingredienser

45 min

Inget slår en god rabarberpaj! Servera med vispgrädde eller glass och du har en efterrätt som uppskattas av alla.

läs mer
aito_whipping

Miljövänligt tips!

Använd Aito havrebaserade whipping.

Läs mer

Ingredienser

portioner8
  • 500 g rabarber
  • 150 g smör
  • 2 dl havregryn, glutenfria
  • 2 dl glutenfri mjölmix
  • 2 dl rörsocker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl sirap

Servering

  • vispgrädde (eller glass)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull och låt svalna något.
  3. Skölj rabarbern och skär den i små skivor. Lägg rabarbern i en smord pajform.
  4. Blanda havregryn, mjöl, socker, bakpulver och flingsalt i en bunke. Tillsätt vispgrädde, sirap och det smälta smöret. Blanda till en jämn smet.
  5. Fördela smeten över rabarbern. Grädde i mitten av ugnen i ca 30 minuter, tills pajen har fått en gyllenbrun färg och är knäckig.
  6. Servera med vispad grädde!
TIPS!
läs mer
Minipavlova med sommarbär

Tips från Aito!

Fler mjölk- och glutenfria recept hittar du här

Läs mer