Knäckig rabarberpaj

POPULÄRT
Knäckig rabarberpaj
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Knäckig rabarberpaj

Av: Köket.se

Från: Köket

10 ingredienser

45 min

Inget slår en god rabarberpaj! Servera med vispgrädde eller glass och du har en efterrätt som uppskattas av alla.

Ingredienser

portioner
  • 500 g rabarber
  • 150 g smör
  • 2 dl havregryn, glutenfria
  • 2 dl glutenfri mjölmix
  • 2 dl rörsocker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl sirap

Servering

  • vispgrädde (eller glass)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull och låt svalna något.
  3. Skölj rabarbern och skär den i små skivor. Lägg rabarbern i en smord pajform.
  4. Blanda havregryn, mjöl, socker, bakpulver och flingsalt i en bunke. Tillsätt vispgrädde, sirap och det smälta smöret. Blanda till en jämn smet.
  5. Fördela smeten över rabarbern. Grädde i mitten av ugnen i ca 30 minuter, tills pajen har fått en gyllenbrun färg och är knäckig.
  6. Servera med vispad grädde!