En oemotståndligt god äppelpaj med ett knäckigt täcke, och som blir godast med vaniljsås eller vaniljglass till. Perfekt till fikat eller som en riktigt härlig efterrätt!
En blandning av siktat och finmalt svenskt vete som ger en god och rustik fullkornssmak.
Läs mer
Ingredienser
Fyllning
6 äpplen
2 msk strösocker
2 tsk malen kanel
Knäckigt täcke
150 g smör
2 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl vispgrädde
2 dl havregryn
2 dl Kungsörnen Vetemjöl Special fullkorn
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
Servering
vaniljglass
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och kärna ur äpplen. Skär dom i bitar och blanda med socker och kanel. Lägg i en smörad långpanna.
Knäckigt täcke
Smält smör, socker, sirap och grädde i en kastrull. Blanda ner vetemjöl, havregryn, bakpulver och salt och rör till en jämn smet.
Klicka ut smeten över äpplena.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter, eller tills pajen har fått fin färg. Låt pajen stå en liten stund för att täcket ska stelna och bli knäckigt.