Knäckig äppelpaj i långpanna

POPULÄRT
koket.se
Knäckig äppelpaj i långpanna
Foto: Köket.se

Knäckig äppelpaj i långpanna

12 ingredienser

45 min

En oemotståndligt god äppelpaj med ett knäckigt täcke, och som blir godast med vaniljsås eller vaniljglass till. Perfekt till fikat eller som en riktigt härlig efterrätt!

Vetemjöl Special med fullkorn
Kungsörnen vetemjöl special fullkorn

Vetemjöl Special med fullkorn

En blandning av siktat och finmalt svenskt vete som ger en god och rustik fullkornssmak.

Läs mer

logo

Ingredienser

Fyllning

  • 6 äpplen
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk malen kanel

Knäckigt täcke

  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl Kungsörnen Vetemjöl Special fullkorn
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt

Servering

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och kärna ur äpplen. Skär dom i bitar och blanda med socker och kanel. Lägg i en smörad långpanna.

Knäckigt täcke

  1. Smält smör, socker, sirap och grädde i en kastrull. Blanda ner vetemjöl, havregryn, bakpulver och salt och rör till en jämn smet.
  2. Klicka ut smeten över äpplena.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter, eller tills pajen har fått fin färg. Låt pajen stå en liten stund för att täcket ska stelna och bli knäckigt.
  4. Servera ljummen med vaniljglass och njut!
TIPS!
Fler tips från Kungsörnen!
Vit kladdkaka med hallon och kolasås

Fler tips från Kungsörnen!

Här hittar du fler enkla och smarriga bakrecept.

Läs mer