Ninjabiffar med fetaost

Foto: TV4
Ninjabiffar med fetaost
23 ingredienser
40 min
Lammfärsbiffar med rödlök och fetaost serveras med tomat- och mozzarellasallad och syrlig yoghurtsås.
Receptet är från tv-programmet Klockan nio hos stjärnorna och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Ninjabiffar
- 600 g lammfärs
- 1 rödlök, finhackad
- 3 klyftor vitlök, pressade
- salt
- svartpeppar
- vitpeppar
- 1 dl havregryn
- 1-2 ägg
- 150 g fetaost
- 1 tsk sambal oelek
Limesås
- 4 dl turkisk yoghurt
- 2 limefrukter, rivet skal och lite saft
- 2 tsk olivolja med citron
Tomatsallad med mozzarella
- 70 g spenat
- 35 g rucolasallad
- 250 g körsbärstomater
- 150 g mozzarellaost
- olivolja
Servering
- ajvar relish
rostade rotfrukter
- blandade rotfrukter (gärna rödbetor, morot och palsternacka)
- olivolja
- salt
- peppar
Gör så här
Rostade rotfrukter
- Klyfta rotfrukterna och sprid ut på en plåt. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Kör i ugnen i ca 30 minuter, 225 grader.
- Pressa vitlök och finhacka rödlök. Lägg 1 dl havregryn i vatten.
- Blanda löken med lammfärsen och krydda med peppar och salt. Blanda i ett ägg.
- Avlägsna vattnet från havregrynen och blanda i dem. Ha i lite sambal oelek efter smak, ca 1-1,5 tsk.
- Skär fetaosten i mindre bitar och blanda in den i röran. Rulla och forma biffarna, 2 per person.
- Bryn en fin stekyta på biffarna och sätt sedan in dem i ugnen på 225 grader i ca 10 min.
Såsen
- Riv limeskal. Blanda turkisk yoghurt med limeskalen och pressa i lite fruktsaft. Rör om och slå i en matsked olivolja med citron. Ställ in såsen i kylen innan servering.
- Blanda spenat och rucola med tomat och mozzarella. Ringla över olivolja.