Smörstekt röding med rostad pumpa och kantarellstuvning


Foto: TV4
Smörstekt röding med rostad pumpa och kantarellstuvning
14 ingredienser
1 h
Ugnsrostad butternutpumpa med kokos och ingefära, röding stekt i mycket smör och gräddiga trattkantareller.
Dryck
Chablis
Receptet är från tv-programmet Klockan nio hos stjärnorna och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se Katrin Zytomierska laga receptet

Ingredienser
Rostad pumpa
- 1,5 butternutpumpa
- 3 msk kallpressad kokosolja
- 3 krm havssalt
- 2 krm vitpeppar
- 0,5 kruka färsk salvia
- ca 5 cm färsk ingefära, riven
Kantarellstuvning
- 1 kg trattkantareller
- 2 dl grädde
- 100 g smör
- 2 msk buljong (ekologisk)
- 3 krm salt
- 2 krm svartpeppar
Röding
- 700 g röding
- 100 g smör
Gör så här
- Pumpa
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och skär pumpan i fyrkantar à ca 3 cm. Placera i en djup plåt. Klicka över kokosoljan, ingefäran och saltet. Rör om så att all pumpa kletas in i olja och smaksättare.
- Låt grädda i ca 10 minuter och rör sedan om. Upprepa två gånger till. Totalt gräddas pumpan i 30 min. Innan de sista minuterna öppna ugnen och strö över salvian.
- Kantarellstuvning
- Stek kantarellerna i smöret i panna tills vätskan eliminerats och svampen fått en stekyta. Tillsätt buljongen och sedan grädde och koka upp. Låt puttra.
Röding
- Stek rödingen i smöret på lite över medelvärme med skalet på i ca fem minuter på vardera sida. Öka värmen den sista stunden så att skinnet får en knaprig känsla.