Rensa musslorna: Lägg musslorna i en skål med kallt vatten och salt i ca 30 minuter (eller mer) för att de ska släppa eventuell sand. Skölj och kasta bort trasiga eller öppna musslor som inte stänger sig när du knackar på dem.
Koka pastan: Koka upp en stor kastrull med välsaltat vatten och koka spaghettin tills den är al dente. Spara 1 dl pastavatten innan du häller av pastan.
Fräs vitlök och persilja: Hetta upp olivoljan i en stor panna på medelhög värme. Fräs vitlöken och persiljan försiktigt tills de blir mjuka men inte brända.
Tillaga musslorna: Höj värmen och tillsätt musslorna och vinet. Lägg på ett lock och låt musslorna ånga i cirka 3–4 minuter, eller tills de har öppnat sig. Släng de som inte öppnat sig.
Plocka ut musslorna ur fonden, tillsätt 1 msk smör och citronzest.
Tillsätt den nykokta spaghettin och lite av det sparade pastavattnet. Rör om eller slunga tills spaghettin och såsen binder sig.
Blanda i hackad persilja, musslorna och smaka av med salt och svartpeppar.