Klassisk hamburgare

koket.se
Klassisk hamburgare
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Klassisk hamburgare

6 ingredienser

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

  • 180 g malen högrev, per portion
  • 2 skivor cheddarost, per portion
  • 0,25 gul lök, per portion
  • 1 msk hemslagen majonnäs, per portion
  • smör
  • hembakade hamburgerbröd

Gör så här

  1. Skiva löken och stek den på hög värme i brynt smör så den får lite yta, sänk sedan värmen så löken går klart.
  2. Ta fram köttet och dela det i portionsbitar, undvik att blanda det för mycket, forma lätt biffar.
  3. Ta upp löken.
  4. Stek först bröden så de får lite yta.
  5. Stek sedan köttet i smör, hög värme först sedan lite lägre. Vänd köttet och lägg på osten på den stekta sidan.
  6. Servera köttet direkt på brödet, fortsätt med löken och majonnäsen på toppen av brödet. Lägg ihop och servera.