Smörstekta kantareller med mozzarella

2 röster
30 min
4

Kantarelltoast med mozzarella och tomat serveras med husets kalla senap och persiljesås.

Dryck
Forshem ALE
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

Kantarellfräs

  • 1 l färska kantareller
  • 2 mozzarellaostar
  • 0,5 gul lök
  • 2 tomater
  • 20-30 g bacon
  • 2 skivor franskbröd (kantskurna och delade diagonalt)
  • smör till stekning
  • olivolja
  • salt och svartpeppar

Garnering

  • 1 rödlök, tunt skivad
  • timjankvistar

Kall senapssås

  • 4 msk grovkornig senap
  • 1 dl grädde
  • 2 äggulor
  • salt efter behov

Kall persiljesås

  • 0,75 dl olivolja
  • 2-3 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl persilja, finhackad

Gör så här

  1. Sås
    Blanda ihop ingredienserna till såserna (var för sig). Låt stå kallt till servering (kan förberedas i god tid innan).
  2. Kantarellfräs
    Dela och smörstek kantarellerna. Finhacka lök och bacon och stek med i svampen. Steks gyllenbrunt och krispigt. Tillsätt salt och svartpeppar efter behov.
  3. Skiva mozzarellan och tomaterna. Stek brödet i olivolja.
  4. Lägg brödet i botten, svampen på brödet och torna upp med de kalla tomatskivorna, mozzarellaskivor och rödlöksringar. Såserna serveras på varsin sida. Toppa med timjankvistar.
15 september 2014
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept