Kinesiska räkor

0 röster
4
Kinesiska räkor
Foto: TV4

Friterade räkor med marinerade grönsaker och ris smakar härligt exotiskt.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 6-700 g stora räkor med huvudet kvar
  • 250 g frysta ärter
  • 1 äggvita, uppvispad
  • 1 msk torr sherry
  • salt
  • 1-2 msk vetemjöl
  • ca 2 dl rapsolja
  • 5 msk kinesisk soja

Tillbehör:

  • 2 stora morötter, i stavar
  • ca 5 dl skuren salladskål
  • 3 msk rapsolja
  • 2 msk vitt vin
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 slanggurka, skuren i stavar
  • malen ingefära
  • salt

Gör så här

  1. Blanda olja, soja, vin och kryddor till marinaden. Lägg i grönsakerna och låt dem dra några timmar.
  2. Blanda äggvita och sherry, vänd ner räkorna. Vänd dem sedan hastigt i vetemjöl, skaka av och fritera dem i het rapsolja. Slå av oljan ur pannan. Hetta upp de tinade ärterna. Lägg på räkorna och servera med de marinerade grönsakerna och kokt ris.
26 januari 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept