Kinesiska räkor

Kinesiska räkor
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 6-700 g stora räkor med huvudet kvar
  • 250 g frysta ärter
  • 1 st äggvita, uppvispad
  • 1 msk torr sherry
  • salt
  • 1-2 msk vetemjöl
  • ca 2 dl rapsolja
  • 5 msk kinesisk soja

Tillbehör:

  • 2 st stora morötter, i stavar
  • ca 5 dl skuren salladskål
  • 3 msk rapsolja
  • 2 msk vitt vin
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 st slanggurka, skuren i stavar
  • malen ingefära
  • salt

Gör så här

  1. Blanda olja, soja, vin och kryddor till marinaden. Lägg i grönsakerna och låt dem dra några timmar.
  2. Blanda äggvita och sherry, vänd ner räkorna. Vänd dem sedan hastigt i vetemjöl, skaka av och fritera dem i het rapsolja. Slå av oljan ur pannan. Hetta upp de tinade ärterna. Lägg på räkorna och servera med de marinerade grönsakerna och kokt ris.
Kommentera receptet

Fler goda recept