Det finns ett antal rätter som äts på nyår i Kina. Rätterna varierar mellan de olika regionerna men här har Erik Videgård valt ut en favorit, nämligen hel ångad fisk.
Be din fiskhandlare fjälla och rensa fisken, klippa bort alla fenor och gälar men låta huvud och stjärt sitta kvar.
Lägg fisken på en tallrik som kan ställas i en steamer eller som ryms i en stor gryta.
Ånga fisken under lock utan kryddning tills du kan sticka ett bambuspett genom fiskens tjockaste del vid ryggfenan (ca 9 minuter eller tills innertemperaturen är 45 grader).
Ta upp tallriken och häll av vätskan, ställ tillbaka tallriken så fisken håller sig varm.
Lägg hälften av ingefäran, den gröna delen av salladslöken och koriandern på fisken.
Blanda vatten, salt, socker, ljus soja och vitpeppar i en skål.
Hetta upp 2 msk av oljan i en kastrull och fräs ingefäran. Tillsätt sojablandningen och låt koka upp.
Tillsätt resten av oljan, den vita delen av salladslöken och låt koka upp.