Halloumi à la ”Sirup”

Halloumi à la ”Sirup”
Foto: TV4

Halloumi à la ”Sirup”

Av: Kiki Strand

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

20 min

Grillad halloumi med paprikasallad, basilika och sirapsvalnötter. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Vin: La Castellina Chianti Classico (best nr 87018)

Ingredienser

portioner
  • 200 g halloumiost
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm svartpeppar, nymald
  • 1 dl valnötter
  • 0,5 dl lönnsirap
  • 4 grillade paprikor, på burk [250 g]

dressing

  • 4 msk äppelcidervinäger
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 tsk dijonsenap
  • 20 färska basilikablad
  • 0,5 tsk salt (gärna gourmetsalt)
  • 2 krm svartpeppar, nymald
  • 3 skivor formfranska

Gör så här

  1. Förbered och tänd grillen. Skär osten i skivor och pensla med lite olja och peppra.
  2. Lägg valnötterna på ett ark aluminiumfolie och ringla över sirapen.
  3. Häll vinägern till dressingen i en skål. Vispa i olja och senap så att den tjocknar något. Hacka och tillsätt det mesta av basilikan, men spara några blad till garnering. Smaksätt med salt och peppar. Grilla osten ett par minuter på varje sida och lägg valnötspaketet på grillen.
  4. Skär paprikan i bitar och lägg upp på tallrikar. Rosta bröden och skär i stänglar. Fördela osten och bröden ovanpå paprikan och ringla över dressingen och avsluta med nötterna.