Tomat och vaniljmozzarella

Foto: TV4
Tomat och vaniljmozzarella
10 ingredienser
30 min
En smarrig upplevelse av en traditionell rätt.
Dryck till maten
Ante`Barbera d´Asti. Artnr 32335. 89 kr.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 2 askar cocktailtomater à 250g (gärna olika sorter), halverade
- 0,5 dl olivolja
- 1,5 msk vit balsamvinäger
- 0,5 msk honung
- 1 schalottenlök, finhackad
- 1 vaniljstång
- 300 g mozzarellaost
- salt
- peppar
- färsk timjan
Gör så här
- Tvätta och lägg tomaterna i en stor skål och krama ur all vätska
- Häll tomatsaften i en kastrull, tillsätt olivolja, vinäger och honung.
- Skåra vaniljstången och lägg i .
- Låt koka upp och dra sedan ifrån för att svalna.
- Skiva mozzarellan och lägg upp på fat, salta och peppra.
- Blanda tomater och schalottenlök med tomatsåsen. Salta och peppra.
- Häll tomaterna över mozzarellan och klipp över lite färsk timjan.
- Servera med ett gott bröd.