Katsu-don på friterad tempeh

Katsu-don på friterad tempeh
Foto: TV4

Katsu-don på friterad tempeh

Av: Sebastian Schauermann

Från: Nyhetsmorgon

20 ingredienser

40 m

En vegansk, god och krispig bowl med ris, picklad rättika, mangosås och friterad tempeh.

Ingredienser

portioner

Tempeh

  • 200 g tempeh, i 25 g skivor
  • 0,5 dl vatten, till marinaden
  • 5 msk allkrydda
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 0,75 dl vatten, till frityrsmeten
  • 100 g pankoströbröd
  • frityrolja

Picklad rättika

  • 100 g rättika, skivad
  • 1 rödbeta, skiviad
  • 1 ingefära, skivad
  • 1 msk ättika
  • 2 msk strösocker
  • 3 msk vatten

Sås

  • 2 dl HP-sås
  • 50 g mango, skivad
  • 1 limefrukt

Servering

  • 60 g spenat
  • 100 g munggroddar
  • 200 g rundkornigt ris
  • 150 g kimchi

Gör så här

Tempeh

  1. Marinera tempehn i en marinad av vatten och allroundkrydda i minst 1 h och helst 24 h.
  2. Gör en smet på vetemjöl och vatten. Doppa temphen i smeten och panera sedan i panko.

Picklad rättika

  1. Koka upp en 123.lag på ättika socker och vatten. Häll den över rättikan, rödbetan och ingefäran. Låt stå och svalna innan servering.

Sås

  1. Gör en sås genom att mixa mango och limesaft med Hp sås.

Servering

  1. Koka riset. När riset är färdigt så friterar du tempehn i 180 grader olja i ca 2 minuter. Lägg upp dem på en bit hushållspapper så dom får rinna av
  2. Lägg upp en bowl genom att fördela riset i botten och spenat, kimchi, mungroddar och rättikan i grupper. Toppa med tempehn och lägg lite av såsen ovanpå.