Lammkotlett med salvia, kapris och citron

0 röster
4
Lammkotlett med salvia, kapris och citron
Foto: TV4
4
4 portioner

Du behöver

Lamm

  • 2 lammracks
  • smör och olja att steka i
  • 2-3 msk kapris
  • 5-6 klyfta vitlök
  • färska salvia
  • timjan, gärna några kvistar
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • 1 citron, skalet
  • ev citronolja

Färskostdipp

  • 1 dl färsk getost (eller mascarpone)
  • 1 dl crème fraîche
  • 3 msk rostad vitlöksolja, raps
  • torkad chilimix
  • svartpeppar, nymalen
  • flingsalt

Gör så här

  1. Lamm
    Värm ugnen till 150 grader.
  2. Hetta upp smör och olja i en panna och stek kaprisen krispig.
  3. Lyft upp och låt rinna av.
  4. Bryn köttet tillsammans med vitlöksklyftor, salvia och timjan.
  5. Salta och peppra ordentligt.
  6. Lägg lammracksen på en plåt och riv över citronskal.
  7. Stek färdigt i ugnen till en innertemperatur av 55 grader för medium.
  8. Låt köttet vila innan det skärs upp.
  9. Skall lammet serveras kallt trancheras det när det är helt kallt.
  10. Salta och peppra gärna lite extra på snittytan.
  11. Strö på kapris och kanske några droppar citronolja.
  12. Färskostdipp
    Mosa getosten och blanda med crème frâiche.
  13. Lägg röran i en burk eller skål och toppa med rostad vitlöksolja, chili, svartpeppar och salt. Det blandas sen när man dippar eller tar med sked.
21 maj 2010