Kantarelltoast toppad med Västerbottensost

Kantarelltoast toppad med Västerbottensost
Foto: TV4

Kantarelltoast toppad med Västerbottensost

Av: David - Arvika

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

20m

Rostat bröd toppas med krämig kantarellstuvning, smakrik Västerbottensost samt rostade pinjenötter.

Dryckesförslag: Ruppertsberger hofstück nr: 5914

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor formbröd, kantskurna
  • 0,7 l kantareller
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 tsk soja
  • 1 köttbuljongtärning
  • 3 krm vitpeppar
  • 75 g Västerbottensost, riven
  • 1 krm salt
  • 20 g smör, till stekning
  • 1 knippe persilja, garnering
  • 20 g pinjenötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rosta pinjenötterna i en het stekpanna med saltet, lägg över dom i en skål.
  3. Tillsätt smör i pannan och bryn på kantarellerna tills dom börjar knäppa.
  4. Slå i grädden och vitpepparn, låt det koka ihop med kantarellerna.
  5. Tillsätt köttbuljongen och sojan.
  6. Ha i redningen, lite i taget, och rör om på svag värme. Tillsätt mer redning om du vill ha en tjockare sås.
  7. Rosta brödbitarna i en varm stekpanna, lägg brödet på en plåt.
  8. Lägg kantarellblandningen på brödet, sen dom rostade pinjenötterna och toppa med Västerbottensosten.
  9. Sätt in plåten i ugnen i 5-6 minuter så osten smälter.
  10. Dela bröden diagonalt och ha persiljan som garnityr.