Kantarelltacos med pepparrotskräm

POPULÄRT
Kantarelltacos med pepparrotskräm
Foto: Miriam Preis
Julia tuvesson
Julia tuvesson

Kantarelltacos med pepparrotskräm

20 ingredienser

20 m

”Mina favoritråvaror om hösten är kantareller och kål. Här har jag kombinerat dessa smakfavoriter och lagt dem i ett bröd tillsammans med en pepparrotskräm.” /Julia Tuvesson

Ingredienser

portioner
  • 400-600 g kantareller
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 2 msk smör
  • salt
  • svartpeppar

Picklad rödlök

  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten, kallt

Pepparrotskräm

  • 1,5 dl crème fraîche (gräddfil eller fet yoghurt)
  • 1-2 msk färsk pepparrot, riven (t.ex. på tub)
  • 35 g dill, fryst
  • flingsalt
  • svartpeppar

Servering

  • 8 tortillabröd (små)
  • 150 g grönkål, utan stjälk
  • 1 msk rapsolja
  • 4 dl lagrad ost, riven (t.ex. prästost, grana padano eller västerbottensost)
  • 1 knippe gräslök, finhackad
  • 0,5 citron, i klyftor

Gör så här

  1. Börja med att rensa svampen. Om svamparna är stora så dela dem på längden med fingrarna.
  2. Stek svampen i en torr stekpanna tills vätskan har släppt, tillsätt därefter vitlök och smör och låt hastigt steka med. Salta och peppra.

Picklad rödlök

  1. Koka upp ättikssprit, socker och vatten. Häll över lagen i en burk och lägg i rödlöken. Låt stå i minst 30 minuter, gärna längre.

Pepparrotskräm

  1. Blanda ihop samtliga ingredienser, smaka av med pepparrot och dill tills du hittar en smakbalans du gillar. Ställ krämen kallt till servering.

Servering

  1. Värm tortillabröden i ugnen eller i en torr stekpanna.
  2. Massera grönkålen med händerna tillsammans med lite olja tills de har mjuknat och blivit mörkgröna.
  3. Fyll bröden med kantareller, pepparrotskräm, grönkål och övriga tillbehör. Servera citron vid sidan.