”Mina favoritråvaror om hösten är kantareller och kål. Här har jag kombinerat dessa smakfavoriter och lagt dem i ett bröd tillsammans med en pepparrotskräm.” /Julia Tuvesson
4 dl lagrad ost, riven (t.ex. prästost, grana padano eller västerbottensost)
1 knippe gräslök, finhackad
0,5 citron, i klyftor
Gör så här
Börja med att rensa svampen. Om svamparna är stora så dela dem på längden med fingrarna.
Stek svampen i en torr stekpanna tills vätskan har släppt, tillsätt därefter vitlök och smör och låt hastigt steka med. Salta och peppra.
Picklad rödlök
Koka upp ättikssprit, socker och vatten. Häll över lagen i en burk och lägg i rödlöken. Låt stå i minst 30 minuter, gärna längre.
Pepparrotskräm
Blanda ihop samtliga ingredienser, smaka av med pepparrot och dill tills du hittar en smakbalans du gillar. Ställ krämen kallt till servering.
Servering
Värm tortillabröden i ugnen eller i en torr stekpanna.
Massera grönkålen med händerna tillsammans med lite olja tills de har mjuknat och blivit mörkgröna.
Fyll bröden med kantareller, pepparrotskräm, grönkål och övriga tillbehör. Servera citron vid sidan.