Kantarelltacos med pepparrotskräm

10 röster
20 m
4
Kantarelltacos med pepparrotskräm
Foto: Miriam Preis

Receptet är ur boken Käka grönt! av Julia Tuvesson, Norstedts.

Bokomslag_Kaka_gront

”Mina favoritråvaror om hösten är kantareller och kål. Här har jag kombinerat dessa smakfavoriter och lagt dem i ett bröd tillsammans med en pepparrotskräm.” /Julia Tuvesson

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 400-600 g kantareller
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 2 msk smör
  • salt
  • svartpeppar

Picklad rödlök

  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 0,5 dl ättikssprit (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten, kallt

Pepparrotskräm

  • 1,5 dl crème fraiche (gräddfil eller fet yoghurt)
  • 1-2 msk pepparrot, riven (t.ex. på tub)
  • 35 g dill, fryst
  • flingsalt
  • svartpeppar

Servering

  • 8 tortillabröd (små)
  • 150 g grönkål, utan stjälk
  • 1 msk rapsolja
  • 4 dl lagrad ost, riven (t.ex. prästost, grana padano eller västerbottensost)
  • 1 knippe gräslök, finhackad
  • 0,5 citron, i klyftor
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Börja med att rensa svampen. Om svamparna är stora så dela dem på längden med fingrarna.
  2. Stek svampen i en torr stekpanna tills vätskan har släppt, tillsätt därefter vitlök och smör och låt hastigt steka med. Salta och peppra.
  3. Picklad rödlök
    Koka upp ättikssprit, socker och vatten. Häll över lagen i en burk och lägg i rödlöken. Låt stå i minst 30 minuter, gärna längre.
  4. Pepparrotskräm 
    Blanda ihop samtliga ingredienser, smaka av med pepparrot och dill tills du hittar en smakbalans du gillar. Ställ krämen kallt till servering.
  5. Servering
    Värm tortillabröden i ugnen eller i en torr stekpanna.
  6. Massera grönkålen med händerna tillsammans med lite olja tills de har mjuknat och blivit mörkgröna.
  7. Fyll bröden med kantareller, pepparrotskräm, grönkål och övriga tillbehör. Servera citron vid sidan.
Tips!
Bokomslag_Kaka_gront

Receptet är ur boken "Käka grönt!"

Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...