Kantarellsnittar och getostsnittar

24 snittar
Kantarellsnittar och getostsnittar
Foto: köket.se
24 snittar

Du behöver

Kantarellsnittar med bacon

  • 500 g kantareller
  • 3 dl grädde
  • 2 schalottenlökar
  • 6 skivor bacon
  • 2 msk persilja, hackad
  • 12 kex

Getostsnittar

  • 75 g getost av chèvretyp
  • 75 g färskost
  • blamicoglaze
  • 2 färska fikon
  • 1 dl valnötter, hackade
  • 12 kex

Gör så här

  1. Kantarellsnittar med bacon
    Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Dela ner baconskivorna till mindre bitar och lägg ut på en stor bakplåt med bakplåtspapper. Rosta i 15 minuter, tills det blir krispigt.
  3. Dela och rensa kantarellerna. Finhacka schalottenlöken.
  4. Lägg en klick smör i en stekpanna och låt det få lite färg. Lägg i svampen och salta och peppra lite.
  5. Tillsätt lök och hackad persilja. Häll på grädden och låt koka ihop till en stuvning.
  6. Lägg upp svampblandningen på kex och garnera med persilja och bacon.
  7. Getostsnittar med balsamicomarinerade fikon
    Skär varje fikon i 6 skivor och lägg in dom i balsamicoglazen. Låt marineras i minst 30 minuter.
  8. Vispa ihop getost och färskost tills jämnt.
  9. Lägg upp getostkrämen på kexen och garnera med fikon och hackade valnötter.
Kommentera receptet

Fler goda recept