Kantarellsnittar och getostsnittar

Kantarellsnittar och getostsnittar
Foto: köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kantarellsnittar och getostsnittar

12 ingredienser

Testa göra smarriga snittar till höstfesten med höstsvamp och bacon eller med getostkräm, balsamicomarinerade fikon och valnötter. Det här receptet togs fram till en produkt i Kökets box.

Ingredienser

portioner stycken

Kantarellsnittar med bacon

  • 500 g kantareller
  • 3 dl grädde
  • 2 schalottenlökar
  • 6 skivor bacon
  • 2 msk persilja, hackad
  • 12 kex

Getostsnittar

  • 75 g getost (av chèvretyp)
  • 75 g färskost
  • crema di balsamico
  • 2 färska fikon
  • 1 dl valnötter, hackade
  • 12 kex

Gör så här

Kantarellsnittar med bacon

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Dela ner baconskivorna till mindre bitar och lägg ut på en stor bakplåt med bakplåtspapper. Rosta i 15 minuter, tills det blir krispigt.
  3. Dela och rensa kantarellerna. Finhacka schalottenlöken.
  4. Lägg en klick smör i en stekpanna och låt det få lite färg. Lägg i svampen och salta och peppra lite.
  5. Tillsätt lök och hackad persilja. Häll på grädden och låt koka ihop till en stuvning.
  6. Lägg upp svampblandningen på kex och garnera med persilja och bacon.

Getostsnittar med balsamicomarinerade fikon

  1. Skär varje fikon i 6 skivor och lägg in dom i balsamicoglazen. Låt marineras i minst 30 minuter.
  2. Vispa ihop getost och färskost tills jämnt.
  3. Lägg upp getostkrämen på kexen och garnera med fikon och hackade valnötter.