Kammusslor med palsternackspuré

1 röst
4

Läcker förrätt med mjölkkokt patsternackspuré med stekta kammusslor. En festlig rätt som passar till årets alla fester.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet. 

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g palsternacka
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl grädde
  • 0,5 dl olivolja
  • blandade örter
  • 8 kammusslor
  • Salt
  • Svartpeppar
  • ruccolablad

Gör så här

  1. Skala och skär ner palsternackorna i mindre bitar.
  2. Låt sjuda i mjölken till de mjuknat, cirka 20 minuter, och mjölken reducerats till ungefär hälften.
  3. Mixa sedan till puré och blanda i grädden.
  4. Mixa blandade örter med stavmixer tillsammans med neutral olja och droppa runt palsternackspurén.
  5. Tina kammusslorna, stek dem 45 sek per sida, salta och peppra.
  6. Lägg dem ovanpå eller bredvid palsternackspurén. Fritera några av skalen från palsternackorna, 4 skal per portion, i fritös cirka 1 minut och dekorera med dem samt lite ruccolablad.
8 november 2018

Laddar fler recept