Kammusslor med palsternackspuré

Kammusslor med palsternackspuré
Foto: Tv4

Kammusslor med palsternackspuré

Av: Johan - Eksjö

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

Läcker förrätt med mjölkkokt patsternackspuré med stekta kammusslor. En festlig rätt som passar till årets alla fester.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 400 g palsternacka
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl grädde
  • 0,5 dl olivolja
  • blandade örter
  • 8 pilgrimsmusslor
  • salt
  • svartpeppar
  • rucolasallad

Gör så här

  1. Skala och skär ner palsternackorna i mindre bitar.
  2. Låt sjuda i mjölken till de mjuknat, cirka 20 minuter, och mjölken reducerats till ungefär hälften.
  3. Mixa sedan till puré och blanda i grädden.
  4. Mixa blandade örter med stavmixer tillsammans med neutral olja och droppa runt palsternackspurén.
  5. Tina kammusslorna, stek dem 45 sek per sida, salta och peppra.
  6. Lägg dem ovanpå eller bredvid palsternackspurén. Fritera några av skalen från palsternackorna, 4 skal per portion, i fritös cirka 1 minut och dekorera med dem samt lite ruccolablad.