Kammussla med citrusdressing och avokado

Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Kammussla med citrusdressing och avokado

15 ingredienser

20 m

Den här härliga rätten bestående av kammussla med citrusdressing och avokado kommer få gästerna att le stort.

Ingredienser

portioner
  • 4-8 pilgrimsmusslor (kammussla)
  • 2 avokador
  • 4 msk gurka, tärnad
  • 4 tsk stjälkselleri, tärnad

Dressing

  • 1 apelsin, juicen
  • 2 limefrukter, juicen
  • 3 msk yuzujuice
  • 1 msk chilisås
  • 0,5 gurka
  • 0,5 stjälk stjälkselleri
  • salt
  • peppar
  • olivolja

Servering

  • krasse
  • chiliflakes

Gör så här

  1. Börja med att blanda allt till dressingen och smaka av ordentligt. Det ska vara hög syra och bra med hetta från chilin.
  2. Tärna sedan avokado, gurka och selleri.
  3. Stek musslorna hastigt runt om och skiva sedan relativt tunt.
  4. Lägg skivorna med musslor ovanpå avokado, gurka och blekselleri. Toppa sedan med rikligt med dressing.
  5. Avsluta med krasse och chiliflakes.