Kalv”tartar” med ostronmajonnäs

koket.se
Kalv ”tartar” med ostronmajonnäs
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Kalv”tartar” med ostronmajonnäs

12 ingredienser

30 m

Kalv ”tartar” med ostronmajonnäs och eldad gurka kan bli en riktig succérätt att bjuda på i helgen.

Se Jonas Svensson laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 2 ostron
  • 2 äggulor
  • 4 shisoblad (eller 50 g persilja)
  • 50 g parmesanost
  • 2 msk olivolja
  • 6 dl olja
  • salt
  • peppar
  • 200 g kalvstek
  • 1 vit persika (eller nektarin)
  • 2 msk pistagenötter, rostade
  • 1-2 gurkor (små)

Gör så här

  1. Börja med att öppna ostronen.
  2. Mixa sedan ostron med äggula, shizoblad, parmesanost och olja. Smaka av med salt och peppar.
  3. Tärna köttet fint och blanda upp med olivolja och rikligt med svartpeppar.
  4. Lägg upp köttet på en tallrik och toppa med majonnäsen samt strimlad vit persika och krossade pistagenötter.
  5. Skär gurkan i bitar och marinera i olivolja och bränn av med brännare eller grilla.
  6. Använd gärna valfri krasse på toppen eller varför inte en blomma som går att äta. Lycka till!