Kålrabbirullar med bläckfisk

Kålrabbirullar med bläckfisk
Foto: Tv4

Kålrabbirullar med bläckfisk

Av: Joon - Gotland

Från: Halv åtta hos mig

22 ingredienser

40 m

Kålrabbirullar med bläckfisk som serveras med en sås på pinjenötter blir en läcker förrätt till helgen.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Inlagd kålrabbi

  • 0,5 kålrabbi
  • 2 dl vatten
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 dl risvinäger
  • 1 tsk havssalt
  • 2 lagerblad

Pinjenötsås

  • 40 g pinjenötter, rostade
  • 0,5 äpple
  • 0,25 päron
  • 0,25 gul lök
  • 2 msk mjölk, havremjölk
  • 1 msk majonnäs
  • 2 krm havssalt

Bläckfisk

  • 1 dl bläckfisk, strimlor
  • 1 msk olivolja
  • 2 klyftor citron
  • 2 krm havssalt
  • 2 krm svartpeppar

Servering

  • 0,5 paprika, gul i strimlor
  • 0,5 gurka, skal i strimlor
  • groddar (t ex rödbetsgroddar eller alfalfa)
  • gräslök

Gör så här

Inlagd kålrabbi

  1. Skär kålrabbin i 8 tunna skivor och lägg dem i en skål.
  2. Blanda vatten, socker, vinäger, salt och lagerblad i en kastrull och koka upp. Häll över kålrabbiskivorna och kyl ner.

Pinjenötsås

  1. Rosta pinjenötter i en stekpanna och kyl ner.
  2. Mixa de rostade pinjenötterna, äpple, päron och lök i en blender eller mixer. Tillsätt mjölk, majonnäs och salt.

Bläckfisk

  1. Stek bläckfiskstrimlorna lätt i en stekpanna cirka 30 sekunder med olivolja i cirka 2 minuter.
  2. Pressa citronsaft över bläckfisken och tillsätt salt och svartpeppar.

Servering

  1. Strimla gul eller orange paprika och gurka.
  2. Dela upp bläckfiskstrimlor, gul paprika, gurka och groddar i 8 portioner. Lägg dem på kålrabbiskivorna och rulla ihop till en rulle. Knyt dem med gräslök och servera tillsammans pinjenötsåsen.