Kålrabbirullar med bläckfisk

Kålrabbirullar med bläckfisk
Foto: Tv4

Kålrabbirullar med bläckfisk

0

8 steg att laga

22 ingredienser

40 m

Kålrabbirullar med bläckfisk som serveras med en sås på pinjenötter blir en läcker förrätt till helgen.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner

Inlagd kålrabbi

  • 0,5 kålrabbi
  • 2 dl vatten
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 dl risvinäger
  • 1 tsk havssalt
  • 2 lagerblad

Pinjenötsås

  • 40 g pinjenötter, rostade
  • 0,5 äpple
  • 0,25 päron
  • 0,25 gul lök
  • 2 msk mjölk, havremjölk
  • 1 msk majonnäs
  • 2 krm havssalt

Bläckfisk

  • 1 dl bläckfisk, strimlor
  • 1 msk olivolja
  • 2 klyfta citron
  • 2 krm havssalt
  • 2 krm svartpeppar

Servering

  • 0,5 paprika, gul i strimlor
  • 0,5 gurka, skal i strimlor
  • groddar (t ex rödbetsgroddar eller alfalfa)
  • gräslök

Gör så här

  1. Inlagd kålrabbi
    Skär kålrabbin i 8 tunna skivor och lägg dem i en skål.
  2. Blanda vatten, socker, vinäger, salt och lagerblad i en kastrull och koka upp. Häll över kålrabbiskivorna och kyl ner.
  3. Pinjenötsås
    Rosta pinjenötter i en stekpanna och kyl ner.
  4. Mixa de rostade pinjenötterna, äpple, päron och lök i en blender eller mixer. Tillsätt mjölk, majonnäs och salt.
  5. Bläckfisk
    Stek bläckfiskstrimlorna lätt i en stekpanna cirka 30 sekunder med olivolja i cirka 2 minuter.
  6. Pressa citronsaft över bläckfisken och tillsätt salt och svartpeppar.
  7. Servering
    Strimla gul eller orange paprika och gurka.
  8. Dela upp bläckfiskstrimlor, gul paprika, gurka och groddar i 8 portioner. Lägg dem på kålrabbiskivorna och rulla ihop till en rulle. Knyt dem med gräslök och servera tillsammans pinjenötsåsen.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer