Kallrökt röding

Kallrökt röding
Foto: Tv4

Kallrökt röding

Av: Liam - Hudiksvall

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

30 m

Kallrökt röding med tryffelmajonnäs och kavringschips är en festlig förrätt som kommer gör sig fint att servera innan helgens middag.**
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten där är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.**

Ingredienser

portioner

Tryffelmajonnäs

  • 4 cl majonnäs
  • tryffelolja (några droppar)
  • 4 klyftor citron
  • peppar

Syrade rotfrukter

  • 1 dl vatten
  • 0,6 dl strösocker
  • 0,3 dl ättiksprit 12 %
  • 10 g polkabeta
  • 10 g rödlök
  • 10 g gulbeta
  • 10 g morot

Kavringschips

  • 4 skivor kavring
  • salt
  • peppar

Servering

  • 200 g röding, kallrökt

Gör så här

Tryffelmajonnäs

  1. Blanda majonnäs och tryffelolja i en skål. Tillsätt citron, salt och peppar.

Syrade rotfrukter

  1. Koka en 1-2-3-lag av vatten, socker och ättika. Strimla polkabeta, rödlök, gulbeta och morot. Lägg sedan i lagen.

Kavringschips

  1. Skiva kavring tunt och torka bitarna i ugnen.

Servering

  1. Servera tillbehören till den kallrökta rödingen.