Kallrökt röding

Foto: Tv4
Kallrökt röding
15 ingredienser
30 m
Kallrökt röding med tryffelmajonnäs och kavringschips är en festlig förrätt som kommer gör sig fint att servera innan helgens middag.**
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten där är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.**
Ingredienser
Tryffelmajonnäs
- 4 cl majonnäs
- tryffelolja (några droppar)
- 4 klyftor citron
- peppar
Syrade rotfrukter
- 1 dl vatten
- 0,6 dl strösocker
- 0,3 dl ättiksprit 12 %
- 10 g polkabeta
- 10 g rödlök
- 10 g gulbeta
- 10 g morot
Kavringschips
- 4 skivor kavring
- salt
- peppar
Servering
- 200 g röding, kallrökt
Gör så här
Tryffelmajonnäs
- Blanda majonnäs och tryffelolja i en skål. Tillsätt citron, salt och peppar.
Syrade rotfrukter
- Koka en 1-2-3-lag av vatten, socker och ättika. Strimla polkabeta, rödlök, gulbeta och morot. Lägg sedan i lagen.
Kavringschips
- Skiva kavring tunt och torka bitarna i ugnen.
Servering
- Servera tillbehören till den kallrökta rödingen.