Kallrökt lax med getost toppad med valnötter

20 röster
30m
4

Getost lindad med kallrökt lax serveras med honungsrostade valnötter, lingon samt kallpressad rapsolja.

Dryckesförslag: Bouchard Aîné

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Så väljer du ekorätt i fiskdisken
30m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl valnötter
  • 2 msk honung
  • 400 g getost
  • 200 g kallrökt lax
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 2 dl lingon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rosta valnötterna i en stekpanna tillsammans med honungen. Rör om tills honungen fastnat på nötterna.
  3. Häll upp på en tallrik och låt stelna.
  4. Skär getosten i skivor och linda lax runt.
  5. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i ca 5 minuter tills osten smält lite.
  6. Lägg upp ostskivorna på tallrikar, grovhacka nötterna och toppa osten med dessa.
  7. Ringla över lite rapsolja och lingon.
21 november 2017