Kallrökt lax med getost toppad med valnötter

Kallrökt lax med getost toppad med valnötter
Foto: TV4

Kallrökt lax med getost toppad med valnötter

20

7 steg att laga

6 ingredienser

30m

Getost lindad med kallrökt lax serveras med honungsrostade valnötter, lingon samt kallpressad rapsolja.

Dryckesförslag: Bouchard Aîné

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 dl valnötter
  • 2 msk honung
  • 400 g getost
  • 200 g kallrökt lax
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 2 dl lingon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rosta valnötterna i en stekpanna tillsammans med honungen. Rör om tills honungen fastnat på nötterna.
  3. Häll upp på en tallrik och låt stelna.
  4. Skär getosten i skivor och linda lax runt.
  5. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i ca 5 minuter tills osten smält lite.
  6. Lägg upp ostskivorna på tallrikar, grovhacka nötterna och toppa osten med dessa.
  7. Ringla över lite rapsolja och lingon.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Felix halloumi hotpot-paj

Vegetariska favoriter

Goda och lättlagade recept som hela familjen gillar!

Läs mer