Kallrökt lax med getost toppad med valnötter

16 röster
30m
4

Getost lindad med kallrökt lax serveras med honungsrostade valnötter, lingon samt kallpressad rapsolja.

Dryckesförslag: Bouchard Aîné

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
30m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl valnötter
  • 2 msk honung
  • 400 g getost
  • 200 g kallrökt lax
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 2 dl lingon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rosta valnötterna i en stekpanna tillsammans med honungen. Rör om tills honungen fastnat på nötterna.
  3. Häll upp på en tallrik och låt stelna.
  4. Skär getosten i skivor och linda lax runt.
  5. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i ca 5 minuter tills osten smält lite.
  6. Lägg upp ostskivorna på tallrikar, grovhacka nötterna och toppa osten med dessa.
  7. Ringla över lite rapsolja och lingon.
21 november 2017

Laddar fler recept