Kallrökt forellrulle

NYHET
Kallrökt forellrulle
Foto: TV4
Michael Björklund KK2023
Michael Björklund KK2023

Kallrökt forellrulle

8 ingredienser

30 min

Tunnbröd med kallrökt forell, färskost och pepparrot är både enkelt att tillaga och blir väldigt gott.

Ingredienser

portioner
  • 4 mjuka tunnbröd
  • 200 g kallrökt forell
  • 300 g färskost
  • 100 g lagrad ost, riven (t.ex. västerbottenost)
  • 1 msk färsk pepparrot, riven
  • 1 citron, skalet
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Skär forellen i tunna strimlor och blanda den med färskost, riven ost, pepparrot och citronskal. Smaka upp med salt och peppar.
  2. Stryk ut forellröran på tunnbröden, rulla ihop dem och vira in dem i aluminiumfolie.
  3. Baka rullarna på bastustenarna i ca 20 minuter och vända på dem med jämna mellanrum.
  4. Baka gärna rullarna på eftervärmen och utan att du kastar vatten på stenarna.