Kalasgoda räksnittar

0 röster
12
Kalasgoda räksnittar
Foto: TV4

Små snittar till drinken är lika klassiskt som gott. Variera med kräftstjärtar eller krabba. Hittar du inte landgångsbröd, använd vitt formbröd och dela det i trekanter.

Visa mer
12

Du behöver

  • 3-4 skivor vitt landgångsbröd
  • 1 dl majonnäs
  • 2-3 msk vispgrädde
  • 3 msk chilisås
  • en doft kajennpeppar
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • ca 400 g skalade räkor
  • 2 msk hackad gräslök
  • dill
  • smör

Gör så här

  1. Kantskär brödet och dela skivorna i lagom stora snittar. Smöra dem.
  2. Rör ihop majonnäs, vispad grädde och chili till en tjock sås. Hacka de flesta räkorna grovt och vänd ner dem.
  3. Klicka ut räkmajonnäsen på de lätt smörade snittarna. Garnera med räkor, gräslök och dill.
26 januari 2009
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept