Julskinka med päron och rostade fänkålsfrön

koket.se
Julskinka med päron och rostade fänkålsfrön
Foto: Fredrik Persson
Filip Poon
Filip Poon

Julskinka med päron och rostade fänkålsfrön

4

7 ingredienser

ca 30 m

Med rostade fänkålsfrön och päronskivor blir din griljerade julskinka både godare och vackrare.

Ingredienser

portioner julskinka
  • ca 3 kg hel färdigkokt skinka
  • 2 dl grov söt senap
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 1,5 msk fänkålsfrö, rostade
  • 3 päron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rosta fänkålsfröna tills de får färg i en varm stekpanna.

  3. Blanda senap, socker, ägg, ströbröd och rostade fänkålsfrön till en smet.

  4. Skär bort lite av fettet som finns på skinkan, men inte allt.

  5. Lägg skinkan i en ugnssäker form och bred ut smeten på den.
  6. 
Skär päronen i tunna skivor och placera dem på skinkan. 

  7. Ställ in i ugn tills skinkan fått fin färg.