Marsipanravioli med nougatfyllning
Marsipanravioli med nougatfyllning
5 ingredienser
ca 20 m
Ernsts klassiska julgodis är en kombination av marsipan och nougat, här med en rolig presentation.
Tips: Valnötterna kan bytas ut mot till exempel pistagenötter. Dekorering av dem kan också göras genom att pudra kakao genom pappersschabloner.
Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

Ingredienser
- marsipan
- florsocker
- valnötter
- mjuk nougat
- blockchoklad, till garnering
Gör så här
- Kavla ut marsipanen till två stora plattor. Använd florsocker istället för mjöl, så att marsipanen inte fastnar.
- Placera ut bitar av nougat på ena marsipanplattan. Stoppa sedan ner en valnöt i nougaten.
- Lägg den andra marsipanplattan ovanpå och tryck till lite försiktigt mellan nougatbitarna så att marsipanplattorna får kontakt med varandra.
- Dekorera genom att ringla smält choklad på plattan. Skär ut raviolin med en sporre eller en kniv.