Josefines pistagemjölk

1 röst
10 m + 6 h
Josefines pistagemjölk
Foto: Katarina Di Leva

Mild ljusgrön mjölk med lätt rostad karaktär och tydlig smak av pistage.



Visa mer
10 m + 6 h

Du behöver

  • 2 dl pistagenötter, blötlagda i minst 6 timmar
  • 3 medjool-dadlar
  • 0,5 vaniljstång
  • 1 l vatten
  • 0,5 tsk havssalt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skölj nötterna väl. Kärna ur dadlarna.
  2. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
  3. Mixa nötter och vatten till en vit mjölk. Det tar 1–2 minuter. Sila genom en nötmjölkspåse och krama ur mjölken ordentligt.
  4. Skölj mixerkannan och mixa därefter mjölk, dadlar, vaniljfrön och salt slätt.
13 maj 2016
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...