"Sinnebilden för svensk sommar är midsommarafton i Dalarna, där vi båda brukar fira den, och till det hör en tårta med massor av jordgubbar. Gör gärna vaniljpannacottan dagen innan tårtan ska serveras." /Bedros & Frida
Mjuka upp mandelmassan i köksmaskin med vinge, tillsätt smöret och blanda slätt. Tillsätt äggen ett i taget och blanda tills äggen precis gått ihop med smeten. Blanda de torra ingredienserna, vänd ner i smeten och kör tills allt går ihop.
Smöra en bakform eller anslagsring som är cirka 20 cm i diameter och 4–5 cm hög. Lägg smeten i formen och baka på 175 grader i cirka 30 minuter. Kontrollera med en sticka att kakan är genomgräddad.
Ta ut kakan och vänd den upp och ned, låt vila i cirka 10 minuter innan du lyfter av formen. Plasta och ställ in i frysen när den svalnat.
Pannacottan
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i minst 5 minuter. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp grädde, socker och vaniljfrön i en kastrull. Häll blandningen i en skål, rör ner de urkramade gelatinbladen och kyl ner.
Servering
Ta fram kakan från frysen när den ska serveras – den tinar lagom snabbt. Vispa upp pannacottan och spritsa den ovanpå kakan som en kupol. Ansa jordgubbarna, skiva dem och lägg ovanpå. Toppa gärna med ätbara blommor och blad, exempelvis strandkrassing och körvel.