Jordgubbstårta i långpanna
Jordgubbstårta i långpanna
11 ingredienser
Lättbakad och god sommartårta fylld med jordgubbar, lemon curd och grädde som alla kan lyckas med, och som räcker till många. Till midsommar passar det extra bra med jordgubbar i tårtan, när säsongen för jordgubbar är slut kan de bytas ut mot andra bär eller frukter.
Se Fredrik Nylén laga receptet

Ingredienser
Tårtbotten
- 3 ägg
- 1,5 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk vatten
- 1 dl mandelspån
Fyllning och dekoration
- 5 dl vispgrädde
- 2 dl jordgubbssylt
- 1,5 dl lemon curd
- 0,5 l jordgubbar
- färsk citronmeliss
Gör så här
- Sätt ugnen på 250 grader, över- och undervärme.
- Vispa ägg och socker riktigt poröst.
- Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten tillsammans med vattnet.
- Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30×40 cm. Bred ut smeten jämnt. Strö över mandelspån. Grädda i nedre delen av ugnen ca 5 minuter.
- Vänd över botten på ett nytt bakplåtspapper, dra av papperet som botten bakats på och låt svalna.
- Vispa grädden. Blanda hälften av grädden med jordgubbssylten.
- Dela botten i två delar. Bred eller spritsa ett lager lemon curd på ena botten, fördela jordgubbsmoussen ovanpå lemon curden.
- Lägg på nästa lager och spritsa grädden på toppen och dekorera med jordgubbar och citronmeliss.