Jordgubbssallad med halloumi, tomater, nötter och honung

Jordgubbssallad med halloumi, tomater, nötter och honung
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Jordgubbssallad med halloumi, tomater, nötter och honung

35

4 steg att laga

11 ingredienser

20 m

En somrig och fräsch vegetarisk sallad på Jessica Frejs vis! Kombinationen med jordgubbar, tomat, halloumi och nötter är ljuvlig!

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 250 g körsbärstomater
  • 250 g jordgubbar
  • 0,5 gurka
  • 0,5 dl dill, finhackad
  • 1 msk vinäger
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 msk honung
  • 1 krm salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 200 g halloumiost
  • 1 dl pistagenötter, hackade

Gör så här

  1. Klyfta tomater och jordgubbar. Hacka gurkan smått.
  2. Häll på finhackad dill. Häll på vinäger, olja, honung, salt och peppar. Blanda om.
  3. Stek halloumin i kuber på medelvärme i olja till den har fin färg. Strö halloumi och nötter på salladen.
  4. Servera genast och njut!