Jordgubbssallad med halloumi, tomater, nötter och honung

20 m
4
Jordgubbssallad med halloumi, tomater, nötter och honung
Foto: Jessica Frej

En somrig och fräsch vegetarisk sallad på Jessica Frejs vis! Kombinationen med jordgubbar, tomat, halloumi och nötter är ljuvlig!

Vintips från Maya Samuelsson:

Savanha Winemaker's Selection Sauvignon Blanc 2015
Nr: 2558

Mullineux Granite Chenin 2015
Nr 91138
Sydafrika, Swartland

Jacobsdal Pinotage 2013
Nr 22055
Sydafrika, Stellenbosch

Rust en Vrede Estate 2014
Nr 12356
Sydafrika, Stellenbosch

Graham Beck Blanc de Blancs Brut 2010
Nr 6505
Sydafrika, Robertson

Allesverloren Fine Old Vintage 2010
Nr 12109
Sydafrika, Swartland

12 augusti 2017
20 m
4

Du behöver

  • 250 g små tomater
  • 250 g jordgubbar
  • 0,5 gurka
  • 0,5 dl dill, finhackad
  • 1 msk vinäger
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 msk honung
  • 1 krm salt
  • nymalen svartpeppar
  • 200 g halloumi
  • 1 dl pistagenötter, hackade

Gör så här

  1. Klyfta tomater och jordgubbar. Hacka gurkan smått.
  2. Häll på finhackad dill. Häll på vinäger, olja, honung, salt och peppar. Blanda om.
  3. Stek halloumin i kuber på medelvärme i olja till den har fin färg. Strö halloumi och nötter på salladen.
  4. Servera genast och njut!
Kommentera receptet

Fler goda recept