Skiva 2,5 dl jordgubbar i fina skivor. Blanda jordgubbarna med honung och älgört och låt stå och marineras.
Vispa grädden. Smält den vita chokladen över vattenbad.
Vispa de rumsvarma äggulorna med florsockret. Vispa ner den smälta chokladen långsamt i äggulorna och florsockerblandningen.
Skiva och mosa 2,5 dl jordgubbar. Sila bort fruktsaften och blanda jordgubbsmoset med chokladblandningen. Jordgubbssaften kan du spara och använda till frukostgröten nästa morgon.
Vän ner ner grädden med med choklad- och jordgubbsblandningen så att det blir en mousse.
Servera efterrätten i serveringsglas eller i små skålar med lock om du vill ta med efterrätten till picknick. Lägg först i de marinerade jordgubbarna, varva dem sen med jordgubbsmoussen och smulade kakor.
Toppa med grädde, färska skivade jordgubbar, torkad älgört och ett par citronmelissblad. Förvara i kylskåp.