Jordgubbsmousse i glas med bondkakor och älgört

7 röster
30 m
4

Det här är sommar i ett glas! Jordgubbar marinerade i älgört varvade med mousse på jordgubbar och vit choklad, bondkakor och lite vispad grädde.

Tips! Älgört är en mycket användbar ört som fungerar utmärkt i olika drycker.

30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 5 dl jordgubbar
  • 1-2 msk honung
  • 1 kvist älgört
  • 100 g vit choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 äggulor, rumsvarma
  • 2 msk florsocker

Servering

  • 1 dl jordgubbar, skivade
  • 1 dl grädde, vispad
  • 2-4 bondkakor
  • älgört, torkad
  • färsk citronmeliss

Gör så här

  1. Skiva 2,5 dl jordgubbar i fina skivor. Blanda jordgubbarna med honung och älgört och låt stå och marineras.
  2. Vispa grädden. Smält den vita chokladen över vattenbad.
  3. Vispa de rumsvarma äggulorna med florsockret. Vispa ner den smälta chokladen långsamt i äggulorna och florsockerblandningen.
  4. Skiva och mosa 2,5 dl jordgubbar. Sila bort fruktsaften och blanda jordgubbsmoset med chokladblandningen. Jordgubbssaften kan du spara och använda till frukostgröten nästa morgon.
  5. Vän ner ner grädden med med choklad- och jordgubbsblandningen så att det blir en mousse.
  6. Servera efterrätten i serveringsglas eller i små skålar med lock om du vill ta med efterrätten till picknick. Lägg först i de marinerade jordgubbarna, varva dem sen med jordgubbsmoussen och smulade kakor.
  7. Toppa med grädde, färska skivade jordgubbar, torkad älgört och ett par citronmelissblad. Förvara i kylskåp.
28 januari 2020