Jordärtskockssoppa med ostchips

2 röster
45 m
4

Krämig jordärtskockssoppa med ostchips blir en perfekt förrätt innan middagen.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
45 m
4
4 portioner

Du behöver

Soppa

  • 200 g potatis
  • 400 g jordärtskockor
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • smör, till stekning
  • 2 dl vitt vin
  • 4 dl kycklingfond (eller grönsaksfond)
  • 2-3 dl grädde
  • salt
  • peppar

Ostchips

  • västerbottensost, riven
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Soppa
    Skala potatisen och jordärtskockorna och skär upp löken.
  2. Fräs löken genomskinlig och tillsätt sedan potatisen, jordärtskockorna, vin, buljong och grädde. Låt småkoka i 30 minuter.
  3. Mixa slät och sila. Provsmaka och tillsätt eventuellt salt, peppar och mer grädde.
  4. Ostchips
    Ställ ugnen på 200 grader.

Laddar fler recept...