Jordärtskocksoppa med parmaskinka i ugn

Jordärtskocksoppa med parmaskinka i ugn
Foto: TV4

Gräddig jordärtskockssoppa som toppas med knaprig parmaskinka och färsk timjan. Perfekt förrätt att bjuda på.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

3 april 2017
35 m
4

Du behöver

  • 500 g jordärtskockor
  • 3 potatisar
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk smör
  • 1,5-2 dl vitt vin
  • 0,5 l vatten
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 3 dl vispgrädde
  • svartpeppar och salt
  • 4 skivor parmaskinka

Garnering

  • timjankvistar

Gör så här

  1. Skala jordärtskockor och potatis, skär i bitar. Finhacka vitlöken. Fräs ingredienserna med smör i en tjockbottnad kastrull.
  2. Häll över vinet och låt koka ihop ca 1 minut. Tillsätt vatten och lägg i buljongtärningarna. Rör om och låt koka i ca 15 minuter (tills allt är mjukt).
  3. Låt svalna lite och använd en stavmixer och mixa ihop. Rör i grädde och värm upp. Krydda med salt och peppar.
  4. Värm ugnen till 150 grader, stek parmaskinkan ca 5 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna på papper.
  5. Servera soppan med parmachipsen och timjan.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Stavmixer från kända varumärken

Stavmixer från kända varumärken Se fler

Fler goda recept