Jordärtskocksoppa med parmaskinka i ugn

35 m
4
Jordärtskocksoppa med parmaskinka i ugn
Foto: TV4

Gräddig jordärtskockssoppa som toppas med knaprig parmaskinka och färsk timjan. Perfekt förrätt att bjuda på.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

3 april 2017
35 m
4

Du behöver

  • 500 g jordärtskockor
  • 3 potatisar
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk smör
  • 1,5-2 dl vitt vin
  • 0,5 l vatten
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 3 dl vispgrädde
  • svartpeppar och salt
  • 4 skivor parmaskinka

Garnering

  • timjankvistar

Gör så här

  1. Skala jordärtskockor och potatis, skär i bitar. Finhacka vitlöken. Fräs ingredienserna med smör i en tjockbottnad kastrull.
  2. Häll över vinet och låt koka ihop ca 1 minut. Tillsätt vatten och lägg i buljongtärningarna. Rör om och låt koka i ca 15 minuter (tills allt är mjukt).
  3. Låt svalna lite och använd en stavmixer och mixa ihop. Rör i grädde och värm upp. Krydda med salt och peppar.
  4. Värm ugnen till 150 grader, stek parmaskinkan ca 5 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna på papper.
  5. Servera soppan med parmachipsen och timjan.
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept