Jordärtskockor med kycklingsås

0 röster
40 m
2
Jordärtskockor med kycklingsås
Foto: Tv4

Jordärtskockor på tre olika sätt med en god kycklingsås blir en perfekt förrätt till helgens middag!

Visa mer
40 m
2

Du behöver

Jordärtskockor

  • 0,5 gul lök
  • 10 jordärtskockor
  • 1,2 3 lag
  • salt
  • smör
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk honung
  • svartpeppar

Kycklingsås

  • 1 gul lök, skivad
  • 1 flaska lager öl (33cl)
  • 3 msk kycklingfond
  • 0,5 l vatten
  • Maizena, för att reda av
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Kycklingsås
    Svätta löken i en kastrull någon minut.
  2. Tillsätt ölen och låt koka ca 5 min. Slå på fonden och 0.5 l vatten, låt koka på medelvärme i ca 20 min. Red av med vatten blandat med maizena.
  3. Jordärtskockor
    Hyvla en halv gul lök tunt på mandolin och en jordärtskocka, lägg dem i 1.2.3. lagen.
  4. Hyvla två jordärtskockor tunt på mandolin, skär dem i tunna stavar och fritera i 150°c olja i ca 3-4 min. Ta ut och låt torka på papper, salta.
  5. Baka de övriga jordärtskockorna i ugn på 180°c med salta och en klick smör. Baka i ca 30 min eller tills mjuka.
  6. Blanda creme fraiche och honung, ha i svartpeppar.
  7. Servera förrätten snyggt på en tallrik!
24 februari 2019

Laddar fler recept...