Hummer från akvariets korallrev

Hummer från akvariets korallrev
Foto: TV4

Hummer från akvariets korallrev

Av: Jonas Wahlström

Från: Klockan nio hos stjärnorna

6 ingredienser

20 min

Hummer kokad på Jonas vis. /Jonas Wahlström

VIntips
Santa Ana Reserve Viogner, artnr 73874

Jonas bjöd även på

Akvariets superfärska sashimi

Gräddglass med hemmaplockade hallon

Kolla in alla recept och läs mer om

Klockan åtta hos stjärnorna.

Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 humrar
  • 5 l vatten
  • En näve salt
  • 4-5 sockerbitar
  • 2 dl dillfrö
  • 1 öl, mörk

Gör så här

  1. Blanda ihop vattnet, ölen, dillfröna, sockerbitarna och saltet i en stor gryta.
  2. Låt koka upp. Lägg i humrarna och koka i 12 min
  3. Kyl sedan ned (Jonas använde sig av snö för att kyla snabbt).