Halstrad röding med citrusvinägrett

POPULÄRT
Halstrad röding med citrusvinägrett
Foto: TV4
Jonas Dahlbom
Jonas Dahlbom

Halstrad röding med citrusvinägrett

11 ingredienser

Citron, lime och en god olivolja smaksätter denna halstrade röding. Grönsaker med lite chili till gör susen.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 4 rödingfiléer [170 g/st]
  • 8-10 potatisar
  • 4 salladslökar
  • 1 morot (stor)
  • 1 chilipeppar
  • 2 msk smör
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 citron
  • 1 limefrukt
  • salt (efter smak)
  • färska örter

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Skala och koka potatisen.
  2. Skala och skär ner lök och grönsaker. Finhacka chilipepparn. Skär moroten tunt.
  3. Tillsätt smör i en varm panna och tillsätt grönsakerna. De ska kokas mjuka i smöret på låg värme.

Citrusvinägrett

  1. Riv skalet på citronen och limefrukten. Massera citrusfrukterna och pressa ur saften. Tillsätt fem delar olivolja (en del citron/limesaft). Salta och rör ihop.
  2. Mosa ner den färdigkokta potatisen med grönsakerna.
  3. Värm en panna med lite olivolja i.
  4. Medan den blir varm snittar du fisken. Skär snitt i skinnytan så vinägretten smaksätter fisken. Salta även skinnsidan och lägg fisken med skinnet ner i den varma stekpannan.
  5. Salta köttsidan och låt fisken knaperstekas på skinnsidan. Vänd fisken och låt den vila med köttsidan ner i stekpannan, ta bort pannan från spisen.
  6. Riv ner lite färska örter i potatis- och grönsaksmoset. Lägg upp det tillsammans med fisken och häll citronvinägretten över fisken.
  7. Smaklig måltid!