Halstrad röding med citrusvinägrett

POPULÄRT
Halstrad röding med citrusvinägrett
Foto: TV4
Jonas Dahlbom
Jonas Dahlbom

Halstrad röding med citrusvinägrett

11 ingredienser

Citron, lime och en god olivolja smaksätter denna halstrade röding. Grönsaker med lite chili till gör susen.

Ingredienser

portioner
  • 4 rödingfiléer [170 g/st]
  • 8-10 potatisar
  • 4 salladslökar
  • 1 morot (stor)
  • 1 chilipeppar
  • 2 msk smör
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 citron
  • 1 limefrukt
  • salt (efter smak)
  • färska örter

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Skala och skär ner lök och grönsaker. Finhacka chilipepparn. Skär moroten tunt.
  3. Tillsätt smör i en varm panna och tillsätt grönsakerna. De ska kokas mjuka i smöret på låg värme.

Citrusvinägrett

  1. Riv skalet på citronen och limefrukten. Massera citrusfrukterna och pressa ur saften. Tillsätt fem delar olivolja (en del citron/limesaft). Salta och rör ihop.
  2. Mosa ner den färdigkokta potatisen med grönsakerna.
  3. Värm en panna med lite olivolja i.
  4. Medan den blir varm snittar du fisken. Skär snitt i skinnytan så vinägretten smaksätter fisken. Salta även skinnsidan och lägg fisken med skinnet ner i den varma stekpannan.
  5. Salta köttsidan och låt fisken knaperstekas på skinnsidan. Vänd fisken och låt den vila med köttsidan ner i stekpannan, ta bort pannan från spisen.
  6. Riv ner lite färska örter i potatis- och grönsaksmoset. Lägg upp det tillsammans med fisken och häll citronvinägretten över fisken.
  7. Smaklig måltid!