Grillad squash med fetaost

Foto: Björn Lindberg
Grillad squash med fetaost
10 ingredienser
Rätten kan serveras varm eller kall till kött, fisk eller fågel. Receptet är hämtat ur boken Grilla som proffsen.
Ingredienser
- 2 zucchini, skivade på längden
- 1,5 dl extra virgin olivolja
- 1 citron, saften av
- 1 tsk chiliflakes
- salt
- svartpeppar, nymald
- 2 salladslökar, tunt skivade till garnering
- 2 msk honung, flytande
- 150 g fetaost, skivad eller smulad
- koriander till garnering (eller grönmynta)
Gör så här
- Vispa ihop olja och citron och krydda med chiliflakes, salt och svartpeppar.
- Skär squashen på längden och fukta med citron- och oljeblandningen.
- Låt kol brinna ner till en askgrå glödbädd.
- Stäm av värmen, som ska vara medelstark.
- Grilla skivorna över direkt glödvärme.
- Beräkna 3-4 minuter på varje sida.
- Lägg sedan tillbaka all grillad squash i citron- och oljeblandningen och ringla över honung.
- Avsluta med att smula över fetaost och garnera med med koriander eller mynta.