Jonas Lagerströms bearnaisesås

Jonas Lagerström bearnaisesås
Foto: TV4
Jonas Lagerström KK
Jonas Lagerström KK

Jonas Lagerströms bearnaisesås

2

9 ingredienser

30 min

Proffskocken Jonas Lagerströms recept på såsernas sås. 

Ingredienser

  • 250 g smör
  • 0,5 bananschalottenlök
  • 2 äggulor
  • 1,25 dl vitvinsvinäger
  • 0,25 dl vitt vin
  • 0,5 citron
  • salt
  • färsk dragon
  • färsk persilja

Gör så här

  1. Smält och skira smöret. Skala och finhacka löken.
  2. Koka ner vinäger, vin och schalottenlök i en kastrull till 1/4 återstår.
  3. Sila bort löken.
  4. Vispa upp äggulorna i en bunke över vattenbad. Tillsätt vinägerkoket och se till att blandningen är ca 60 grader. Vispa försiktigt ner smöret, som har samma temperatur, lite i taget.
  5. Finhacka persilja och dragon
  6. Smaka upp med salt och citronjuice innan servering. Blanda ner örterna på slutet