Vitlöksbröd

27 röster
Vitlöksbröd
Foto: Camilla Lindqvist

Du behöver

  • 100 g smör
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 msk fänkålsfrö
  • 0,5 tsk torkad timjan
  • 0,5 st citron
  • Salt, efter smak
  • 1 st oskivat formbröd

Gör så här

  1. Värm ugnen till 250 grader.
  2. Ta fram smöret så att det blir lite mjukt och mysigt.
  3. Skala och riv eller pressa vitlöken ner i en skål.
  4. Hacka persiljan och låt den följa efter i skålen. Samma med timjanen. Mortla fänkålsfröet.
  5. Mojsa ihop allt med smöret och smaka av med lite pressad citron och salt.
  6. Skiva formbrödet – men inte hela vägen, bara till 2/3 ner. Låt nästanskivorna bli ungefär 2 cm tjocka.
  7. Fördela vitlökssmöret mellan skivorna.
  8. Baka i ugnen 5–10 minuter tills smöret smält och brödet blivit frasigt. Och ja, du måste dela med dig. Ut på bordet till alla gästerna så fort som möjligt.
10 maj 2011

Fler goda recept