Limestekt gösfilé på svamp- och spenatbädd med trippelmos och yoghurtsås

Limestekt gösfilé på svamp- och spenatbädd med trippelmos och yoghurtsås
Foto: TV4
Johan Jureskog KK2023
Johan Jureskog KK2023

Limestekt gösfilé på svamp- och spenatbädd med trippelmos och yoghurtsås

20 ingredienser

I Förkväll lagar Johan Jureskog sin variant av en rätt, Marie Tegnérs recept i samma stil är något hälsosammare. Här är Maries gösfilé.

Marie Tegnérs hälsosammare recept. Här hittar du

Johan Jureskogs gös

.

Ingredienser

  • 600 g gösfilé
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • 0,5 msk rapsolja
  • 1 limefrukt, skal och saft
  • 300 g potatis, i bitar
  • 300 g rotselleri, skalad och tärnad
  • 100 g broccolibuketter
  • 0,5 dl mellanmjölk, varm
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • 250 g champinjoner
  • 0,5 msk smör
  • 70 g bladspenat
  • 0,5 msk kalvfond
  • 2 msk hackad persilja/gräslök/dill
  • 4 msk matyoghurt
  • 1 msk färsk pepparrot, riven
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

  1. Koka potatis och selleri i lättsaltat vatten ca 10 minuter.
  2. Lägg ner broccolin och låt koka ytterligare 5 minuter.
  3. Krossa med potatisstöt, rör ner mjölken och smaka av med salt och peppar.
  4. Fräs svampen i smör.
  5. Vänd ner spenaten som får mjukna.
  6. Smaka av med fond.
  7. Blanda matyoghurt med pepparrot och kryddgrönt.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Salta och peppra fisken och stek på båda sidor i het panna i oljan.
  10. Blanda limeskal och saft och häll över fisken.
  11. Skaka runt och servera med tillbehören.