Minestronesoppa med borlottibönor

Minestronesoppa
Foto: TV4
Johan Jureskog
Johan Jureskog

Minestronesoppa med borlottibönor

17

18 ingredienser

Enkel och väldigt god soppa som alla gillar.

Ingredienser

portioner4
  • 1 förp borlottibönor (sköljda i kallt vatten)
  • 8 potatisar
  • 2 morötter
  • 1 selleristjälk
  • 1 zucchini
  • 0,5 purjolök
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 msk olivolja
  • 1 förp tomat, skalade
  • 100 g tagliatelle, krossad
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 1,5 l kycklingbuljong
  • 4 skivor lantbröd
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl pesto
  • 1 dl färsk basilika
  • 1 buffelmozzarella

Gör så här

  1. Skala potatisen (har de fint skal behövs det inte) och morötterna. Skär i kuber och lägg i en stor kastrull.
  2. Hacka sellerin och lägg i grytan. Skär zucchinin i små kuber eller stavar samt tillsätt till grytan. Skölj och hacka purjolök samt skala och hacka den gula löken. Tillsätt till grytan. Pressa i två klyftor vitlök samt tillsätt olivoljan. Börja fräs grönsakerna under omrörning.
  3. Tillsätt bönor.
  4. Häll av tomaterna i ett durkslag över grytan så att tomatjuicen rinner i grytan. Hacka tomaterna grovt och tillsätt dem till grytan.
  5. Slå på vin och kycklingbuljong och låt minestronesoppan sjuda i ca 10 minuter.
  6. Tillsätt pastan och låt soppan sjuda tills pastan är klar.
  7. Smaka av minestronen med salt och vitpeppar.
  8. Pensla lantbrödet med olivolja innan grillning. Lägg sedan på pesto, färsk basilika och mozzarella, avsluta med salt och peppar.