Gert Klötzkes fänkålsinkokta lax

Gert Klötzkes fänkålsinkokta lax
Foto: Per Erik Berglund/Znapshot
Gert Klötzke porträtt
Gert Klötzke porträtt

Gert Klötzkes fänkålsinkokta lax

Av: Johan Gottberg, Gert Klötzke

Från: Nyhetsmorgon

11 ingredienser

Små laxfiléer som smakssatts av lag med fänkål som grund. Serveras kall tillsammans med löjrom och majonäs. Passar bra på exempelvis jul- eller påskbordet. Receptet ger 6-8 portioner.

Se recept för inläggningslag

Ingredienser

  • 300 g laxfilé, i små bitar
  • 0,5 l vatten
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl vitt vin
  • 1 fänkål
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk fänkålsfrö (mortlade)
  • salt
  • peppar
  • 1 citron

Gör så här

  1. Skär laxen i små bitar, koka upp lagen.
  2. Pressa i citron på slutet och sila lagen över laxen, låt stå i rumstemperatur i 1 timme.
  3. Kyl ner och servera med löjrom och majonäs.