Gert Klötzkes fänkålsinkokta lax

0 röster
Gert Klötzkes fänkålsinkokta lax
Foto: Per Erik Berglund/Znapshot

Små laxfiléer som smakssatts av lag med fänkål som grund. Serveras kall tillsammans med löjrom och majonäs. Passar bra på exempelvis jul- eller påskbordet. Receptet ger 6-8 portioner.

Visa mer

Du behöver

  • 300 g Laxfilé i små bitar
  • 0,5 l vatten
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl vitt vin
  • 1 fänkål
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk Fänkålsfrön (mortlade)
  • salt
  • peppar
  • 1 citron

Gör så här

  1. Skär laxen i små bitar, koka upp lagen.
  2. Pressa i citron på slutet och sila lagen över laxen, låt stå i rumstemperatur i 1 timme.
  3. Kyl ner och servera med löjrom och majonäs.
17 december 2008

Laddar fler recept