Lamm är perfekt när du ska bjuda på middag, eller bara imponera
med en ny rätt på familjen.
Visa mer
4
Du behöver
800 g revbensspjäll av lamm
5 vitlöksklyftor eller 1 solovitlök
3 kvistar timjan, färsk
salt och peppar
4 rödlökar
Kapris- och persiljekräm
2 msk kapris
3 dl bredbladig persilja, plockad och blancherad
2 dl crème fraiche
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär ett tätt rutmönster i spjällens fett. Lägg salt i stekpannan och bryn spjällen med feta sidan nedåt så behöver du inte ha fett i pannan. Lägg de brynta spjällen i en långpanna. Grovhacka skalad vitlök och timjan, strö det över köttet. Salta och peppra med nymald vitpeppar. Skär av rotdelen på rödlöken, låt skalet sitta kvar, ställ lökarna i långpannan. Sätt in mitt i ugnen cirka 40 minuter.
Koka upp lite vatten och förväll den plockade persiljan, kyl av den i kallvatten, krama ur vattnet ur persiljan.
Mixa, persilja, kapris och crème fraiche, smaka av med salt och peppar. Om du inte har mixer så finhacka kaprisen och persiljan, rör ner i crème fraiche.
Skär spjällen i lagom stora ”gnagben”. Snitta löken från topp till rot, servera med kapriscrème och kokt potatis.