Moules Mariniéres

Moules Mariniéres
Foto: TV4

Moules Mariniéres

Av: Joakim Nätterqvist

Från: Klockan nio hos stjärnorna

9 ingredienser

30 min

Moules Mariniéres är en härlig klassiker som här blir en lite pysslig förrätt.

Dryckestips
Jules Muller Pinot Gris Reserve

Joakim bjöd även på
Hängmörad biff med chilibearnaise
Citrussallad

Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1,5 gul lök (eller mängd efter behov)
  • 3-4 klyftor vitlök
  • torrt vitt vin
  • 1 förp musslor (färska med skal, gärna kravmärkta) [à ca 500 g]
  • salt
  • peppar
  • olivolja
  • smör
  • ca 3 dl grädde

Gör så här

  1. Fin- eller grovhacka den gula löken.
  2. Finhacka vitlöken.
  3. Bryn löken på maxtemperatur i en kastrull.
  4. I med smör och lite olivolja.
  5. Salta, peppra och bryn tills löken är gyllene och ha tappat lite av sin spänst.
  6. Tvätta musslorna noga. Släng de som inte är stängda.
  7. Häll i musslorna och vinet i kastrullen.
  8. Det ska kokas på hög temperatur, se till att alla musslor täcks av vinet och rör försiktigt.
  9. Häll på grädden.
  10. Smaka av lite då och då, det ska inte bara smaka vin. Ett hett tips är att inte hälla på all grädde och vin direkt.
  11. Koka och rör om så att alla musslor öppnat sig. Släng de som förblir stängda.
  12. Servera!