Sushi Tempura
Sushi Tempura
9 ingredienser
Små rullar fyllda med sushi ris, avokado, fisk mm.
Ingredienser
- 65 g sushiris, till rullen
- 0,5 noriblad klippt i mitten längs med ränderna i noribladet
- 1 krm wasabi
- 0,25 avokado
- 40 g fisk, "valfritt" i stavform
- 1 dl tempuramjöl
- salt
- vitpeppar
- olja, att fritera i
Gör så här
- Lägg noribladet på bambumattan, skall ligga längsmed snörningen i bambumattan.
- Fördela ut riset med fingertopparna ( som ska vara lätt fuktade ) ända ut i kanterna.
- Lägg plastfilm över riset och vänd så att plastfilmen ligger ner mot bambumattan.
- Gör en sträng av wasabin och skiva avocadon i tre strimlor och fördela ut den på wasabin samt fisken.
- Rulla nu ihop rullen, forma rullen med hjälp av mattan till den form som du vill ha.
- Tänk på att inte rulla in plastfilmen in i rullen.
- Behåll plastfilmen på tills det är dags att vända i tempura smeten och fritera annars torkar riset.
- Blanda tempura mjölet med vatten enligt anvisningen på paketet.
- Skär rullen i tre bitar och vänd i tempurasmeten och fritera.
- Låt snabbt rinna av på ett hushållspapper och skär sedan upp rullarna i tre skivor vardera