Jessicas stekta biff

Jessicas stekta biff
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Jessicas stekta biff

5 ingredienser

10 m

Jessicas recept på hur du steker din biff på bästa sätt! 

Prova servera biffen tillsammans med Jessicas sparris med ramslöksmör, receptet hittar du här!

Ingredienser

portioner
  • 1 tjock skiva svensk biff, gärna med kappa [300 g]
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 1 msk rapsolja

Gör så här

  1. Ta fram köttet så det hinner bli rumsvarmt.
  2. Torka ytan med hushållspapper. Strö salt och mal svartpeppar över köttet.
  3. Hetta upp en stekpanna och lägg i smör och rapsolja. När smöret tystnat lägg i köttet och stek på hög värme.
  4. Ca 1,5-2 minuter på ena sidan och vänd sedan och stek 1,5-2 minuter på andra sidan.
  5. Låt vila i 2 minuter innan servering.